Din fremtidsvision 

Jeg er på kursus og også her arbejder vi med drømme og fremtidsvisioner. Det er stort set samme øvelse, som jeg skrev om for et bare dage siden i artiklen; Med dine drømme som drejebog.

Stil dig selv eller hinanden spørgsmålene, det kan være jeres drømme som familie eller som enkelt person.

Der er kun en forudsætning i denne øvelse og det er, at der er et problem som du gerne vil løse, eksempelvis kedsomhed, ensomhed, vægtproblemer, alkoholproblemer mv.

Forestil dig nu at dit problem er løst. Det er væk og er ikke længere et problem. Spørg så dig selv:

Hvad drømmer du om i fremtiden, når nu x ikke længere er et problem? Helt kvit og frit og uden begrænsninger, i forhold til bolig, arbejde, partner, økonomi mm. Hvad kan du nu, som du ikke kunne da det var et problem?

Når din drøm er beskrevet så detaljeret så muligt, spørger du: Hvor langt fremme i tiden skal vi, for at du kan mærke og fornemme drømmen? Det skal helst være inden for max 5 år.

De næste spørgsmål handler om, hvad skal du igang med at gøre nu og de næste par år frem for, at din drøm faktisk bliver realistisk? Beskriv igen så detaljeret så muligt. Måske skal drømmen eller tidsperspektivet justeres lidt? Skriv det evt. på en tidslinje, som starter med i dag og slutter med din drøm.

De sidste 2 spørgsmål:

Hvem kan du takke for at være nået hertil? Her må det gerne være en eller flere end dig selv, for ikke at stå alene med ansvaret for din egen lykke og for at understøtte, at vi udvikler os i relationer.

Hvem kan du ikke takke og hvis du alligevel skulle takke for noget, hvad skulle det da være for? Selv af modgang og svære ting vokser vi og udvikler os og det er styrkende at få øje på.

Skriv en kommentar